Foto: Ulrika Eriksson

Nära södra Sveriges högsta vattenfall Stalpet vid Aneby bor Irene och Roberth Johansson som blivit ett flitigt turnerande par som besöker över  100 platser om året. 

Med i bagaget har de helgad humor men också olika sångprogram med bl.a. läsarsånger som de presenterar "så att det kommer något vått i ögonvrån även på den mest förhärdade ateist ...", enligt kulturredaktören Göran Engström.

Förutom att Roberth skrivit en hel bokserie Humor i helgade hyddor (som med råge passerat totalt 100.000 sålda exemplar), biografier, ungdomsböcker m.m., har han även skrivit boken På upptäcktsfärd i sångens värld som berättar om 100 andliga sånger och psalmer.

Roberth är också en etablerad sångförfattare. Mer än 200 av hans sånger är publicerade, många är insjungna och flera har framförts i riks-TV. Tre gånger har Roberth erhållit ett stipendium från Anders Frostensons stiftelse Psalm och sång. Sångböckerna Jag drömmer om en sång och Alltid älskad inrymmer många av Roberths egna sånger. Dessutom har han i två sånghäften samlat  sånger dels av amerikanskan Fanny Crosby och dels av norrmannen Trygve Bjerkrheim.

På förlaget SOLBRI finns olika böcker, nothäften och CD-skivor utgivna. Dessa distribueras även av Bornelings förlag som är utgivare av Roberths humorböcker och de fyra populära sångböckerna som Roberth sammanställt: Barnatro och Pärleport, Nåd och JubeltonPilgrimssång och Himlaton samt Countryton & Gospelsång.

Irene och Roberth samarbetar med Erikshjälpen